Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Irmik tatlisi (griesmeel cake)

Irmik tatlisi (griesmeel cake)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix de eieren en suiker tot dat je een geel smeuig mengsel hebt. Vervolgens doe je de melk, yoghurt en olie erbij, blijf mixen met de garde. Doe de griesmeel, bloem en vanille suiker erbij en mix dit ook met de garde goed. Zodra het een mooi papje is doe je 1 zakje bapoeder erbij alleen dan roer je het rustig door het papje.
Besmeer je bakvorm met een beetje olie en doe de beslag erin. Laat het in de midden van de oven op 180 graden bakken. Ongeveer 30 min.

Let op als het goed gaar is, dit is te merken door met je mes in het midden te prikken. Als het droog van binnen is dan is het gaar. Haal de cake nog niet uit de oven maar laat het ovendeur open staan, 10 min. Laat het verde afkoelen buiten de oven.

Vervolgens maak je de siroop. Pak een hoog pannetje en doe hierin de water en suiker in, vervolgen laat je dit koken. Als het klaar is merk je dat doordat het vloeistof plakt aan je vinger toppen. Let op laat het siroop niet afkoelen. Je moet juist het hete siroop over het afgekoelde cake gieten (cake in het bakvorm laten). Gebruik al het siroop. Wat je ook kan doen is de cake genoeg van gaten voorzien en dan het siroop over heen gieten. Leg op het bakvorm nadat je al het siroop er overheen hebt gegiet alluminium folie erop, zodat de cake het siroop goed opneemt. Na 10 min. kan de cake geserveerd worden.

Geniet ervan, eet smakelijk!

Het smelt op je tong!

Mobiele versie afsluiten