Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Italiaanse tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus

Italiaanse tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus

De Italiaanse tagliatelle is een heerlijke pastavariatie, met zelfgemaakte roomsaus en heerlijk gebraden kipfilet. Ik maak tagliatelle ook wel eens met de kipfilet gewoon in stukjes door de saus of alleen groenten i.p.v. kipfilet. Broccoli is er ook heerlijk bij!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bak de kipfilet met cajunkruiden in olie met boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uurtje.

Stap2

Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook, paprikablokjes en champignons in plakjes. Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe. Roerbak dit even goed en laat op laag vuur zacht worden. Maak ondertussen in een pannetje de roomsaus door de boter te smelten, haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Goed glad roeren. Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe en blijf goed roeren. Tenslotte room erdoor mengen en nog even laten pruttelen. Meng door de champignons/paprika en voeg peterselie toe.

Stap3

Kook de tagliatelle gaar en meng door de saus. Snijd de kipfilet in plakken en serveer erbij.

Mobiele versie afsluiten