Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Jamaima

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

je gaat de aardappels goed wassen!
dan zet je een pan met water op en doet de aardapels met schil erin.
dat breng je ze op hoog vuur aan de kook .
als het eenmaal borrelt dan zet je het vuur op de laagste stand.
en je laat ze gewoon koken.
je moet dan na een half uurtje erin prikken met een vork.
en als je met je vork door de aardappel heen kan komen dan zijn ze klaar.
dan laat je ze afkoelen.

onder tussen kan je beginenn met de ingridienten te snijden,
je gaat de radijsjes goed afwassen en dan in blokjes snijden
en de ui ook in blokjes
en zo ook metde augurken en de peterselie heel fijn hakken
en de eiren koken .
de eiren zo een 7 min laten koken
zodat het eigel nog beetje losjes is,

als je dat hebt gedaan dan zijn de aadappels al afgekoeld
dan ga je de de aardapels schillen
dan pak je een grote diepe kom

daarn snijd je ze in plakjes zo dikte zo een 2 a 3 cm

als dat alemaal gebeurd is.
dan pak je weer een diepe kom
daar doen je alle gesneden groente in.
behalve de peterselie

je gooit zo een halve kopje sla olie ertusen en 3 of 4 grote eetlepels
calve mayo schep je erdoorheen.
dan op smaak brengen met wat zout en peper en het geheel goed omroeren tot een sausje
en als laatse doe je de verse peterserlie er ook door heen roeren

als je dat heb geddaan
dan giet je het mengsel over de aardappels heen en ga je het voorzichtig omscheppen met een vork.. (zodat de aardappen niet breken)

je doet dan de salade nog met zout op smaak brengen,
en als laatse de eiren ertussen,

SMAKELIJK ETEN!!! IS ECHT HEEERLIJK!!

nou mensen ik hoop dat het duidelijk genoeg is hwahahah
dus dit moet dan julie ook lukken...

het is een echte aanrader.;)

Mobiele versie afsluiten