Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Jamkoekjes

Jamkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom samen met de fijngemalen amandelen, de poedersuiker, de vanille en de in kleine stukjes gesneden koude roomboter.
Vermeng alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei er aan toe en werk dat er doorheen zonder het deeg al te veel te bewerken (het wordt anders te warm).
Laat het anders even afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bolletjes van 40 gram elk of ter grootte van een walnoot en maak in elk bolletje kuiltjes met de bovenkant van de steel van een houten lepel.
Vul de kuiltjes met een beetje van de verschillende soorten jam.

Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten koekblik.

Mobiele versie afsluiten