Tajine.NL – Marokkaanse recepten

K3ab leghzal

K3ab leghzal

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je een vaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.

doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhar toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.

dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.

pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.snijd er een grote vierkant uit en leg een staafje amandelvulling in het midden van het vierkantje.dan snijd je er een maantje uit met een chebekiaroller.maak ze zo allemaal af en maak er mooie inknepinkjes in met een knijpertje.zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.

deze koekjes zijn tijdrovend dus je moet wel hulp hebben,zoals het gezegde luid :vele handen maken licht werk

Mobiele versie afsluiten