Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kaasuibroodjes met vers geraspte kaas smaken en ruiken heerlijk

Kaasuibroodjes met vers geraspte kaas smaken en ruiken heerlijk

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Stap2

Laat 1 uur rijzen.

Stap3

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Stap4

Laat ze nog een kwartiertje rijzen.

Stap5

Klop de eierdooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar (12-15 min).

Andere versies

1- Kaasuibroodjes

2- Kaasuibroodjes

3- kaasuibroodje

Mobiele versie afsluiten