Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kalfsvlees met barkokk en amandelen.

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

amanadeln:
* beetje bakken tot een gouden glans krijgt. Niet te lang, ze branden heel snel aan.

* Doe het vlees in de pan, met de uien en de knoflook. Even laten bakken.

Vervolgens doe je alle kruiden erbij, behalve de kaneel.

Laat dit bakken, tot je de gebakken uien ruikt. Dan doe je de kaneel erbij. En water. Het water laat je even koken en dan zet je het vuur zachter. Laat het vlees goed koken, hou het in de gaten doe er zo nodig water bij. Pas op dat de marka niet aanbrand want dan word het heel erg bruin en drapperig en ziet het gerecht er niet echt lekker uit. Ik laat t vlees altijd 2 a 3 uur koken zodat het echt zacht en mals word (pas wel op dat je het dan niet te wild roert, want anders liggen die mooie stukken vlees zo uit elkaar)

Ondertussen kook je de amandelene pel je ze.

Als t vlees bijna klaar is, dan laat je een klein beetje water koken. ( de barkokk moet er bovenuitkomen zeg maar) Dan voeg je de barkokk toe, en zet je het vuur lager. Je strooit er suiker, kaneel over en doet er een schuetje mazhar bij. Laat het even koken tot de pruimen een beetje zijn opgezwollen.

Ondertussen bakje de amandelen bruin in een koekenpan met een beetje olie. Pas wel op dat de amandelen helemaaal droog zijn en niet vochtig zijn als je ze in de pand oet want danblijven ze zacht van binnen. Doe er zout bij, zodat de olie niet gaat spetteren.

Dan laatje de barkokk even uitlekken. Doe t vlees met marka in de bord en leg de barkokk erop zoals jij dat wilt (beetje versieren) vervolgens strooi je de amandelen eroverheen en je gerecht is klaar. Neemt ongeveer 2 a 3 uurjtes in beslag. Ik begin altijd rond half vier met koken dan ben ik rond 6 uur altijd klaar..

succes!!

Kippetje

Mobiele versie afsluiten