Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en kaneel (als je verse gist gebruikt, die oplossen in een beetje melk met suiker en 10 minuten laten staan). Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.

Maak ondertussen de vulling door de boter te mengen met de kaneel en suiker.

Als het deeg gerezen is, even doorkneden en in twee stukken verdelen. Rol ieder stuk uit tot een groot vierkant en bestrijk met de vulling. Rol dan op en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Druk in het midden een mes (op zijn kant, dus niet de snijkant) zodat je een inkeping in het midden krijgt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uurtje rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en klop de eidooiers los met een paar druppels water. Bestrijk de broodjes er mee en bak ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Een aantal tips:

Mobiele versie afsluiten