Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Karamelknopen

Karamelknopen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop boter en suiker en vanillesuiker/essence tot een romig geheel. Zeef bloem en doe dit bij het botermengsel.

Meng tot een zacht en luchtig deeg. Let op het blijft wel een plakkerig deeg, dus bestrooi je werkplek goed met bloem en ook je handen.

Maak er kleine bolletjes van (zo groot als een walnoot) en leg ze op een ingevette bakplaat.

Druk diepe kuiltjes in de bolletjes (met je vinger of achterkant van een mes ofzo). Bak ze 10-15 minuten tot ze licht goudbruin zijn.

Haal ze uit de oven en druk nogmaals de kuiltjes in (als de koekjes nog warm zijn). Laat ze daarna afkoelen. Verwarm de bebogeen (caramel) en roer goed zodat er geen klontjes meer inzitten. Vul elk kuiltje van de koekjes met een beetje caramel.

Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen. Laat de caramel hard worden in de koelkast en smeer er dan chocolade op, maar laat de rand van het koekje vrij. Laat de chocolade hard worden.

Je kan ook zelf caramel maken van zo'n blikje nestlé melk en wat suiker en boter, maar dit is net zo makkelijk en veel sneller.

Deze zijn echt zoooo lekker, als je van caramel houdt en helemaal als je van twix houdt.

LET OP!! Genoeg ruimte tussen de bolletjes houden op de bakplaat, want ze lopen heel erg uit!

Mobiele versie afsluiten