Keftaballetjes in tomatensaus, algemeen bekend denk ik, maar zet het toch even neer, want het is en blijft heerlijk 🙂
Ingrediënten
- - Ongeveer een kilo lamsgehakt (je kan ook minder nemen, hangt er vanaf of je goeie eters hebt)
- Zout en beetje peper naar smaak
- 1 fijngesneden uitje
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
- Half bosje peterselie
- Half bosje koriander
- 1 tl komijn
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el paneermeel
Voor de tomatensaus:
- 1 fijngesneden ui
- 2 tl komijn
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kaneel (als je dat lekker vindt)
- 2 blikken met gepelde tomaten
- 125 ml water
- Half bosje peterselie
- Half bosje koriander
Werkwijze
Stap1
Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).
Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie). Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.
Voeg dan de keftaballetjes (gehaktballetjes) toe en breng weer aan de kook. Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.
Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen. (Eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).
Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.
Lekker met brood.