Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kerrie-kersen taart(hartig!)

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op de temperatuur die je nodig hebt voor het bladerdeeg(staat op pakje) vet een ovenschaal in, bedek het met (de inmiddels ontdooide) bladerdeegvelletjes, prik gaatjes in de bodem en zet het alvast eventjes in de oven(m.a.w. voorgaren). Als je dit niet doet heb je kans dat je de bodem niet gaar krijgt, dit probleem heb je overigens niet met daneroldeeg.

Snijd de groenten en kip. Bak de kip met het rode pepertje en wat zout en peper gaar. Voeg hierna de groente toe(niet te lang, tot je ziet dat de champignons vocht gaan verliezen, gaart namelijk nog verder in de oven)
Lek de kersen (goed!!)uit. voeg creme fraiche en zakjes kerriepoeder toe aan de mix(het wordt nu heel droog maar dat is juist goed!) goed roeren en als laatste de kersen toevoegen aan het mengsel. Weer even goed en voorzichtig roeren zodat de kersen niet stuk gaan.

Doe het mengsel in de (met bladerdeeg bedekte) ovenschaal en bedek met overgebleven plakjes bladerdeeg. prik er gaatjes in en besmeer eventueel met ei voor een mooi glimment effect.

Bak in de oven tot bladerdeeg mooi goudbruin is.

let op!! Dit is een hoofdgerecht, het vult heel erg. De samenstelling klinkt vreemd, maar het is echt heel erg lekker! sorry, geen foto

Mobiele versie afsluiten