Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kerrieboontjes met rijst en kippenvleugels

Kerrieboontjes met rijst en kippenvleugels

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Marineer de kippenvleugels in wat olie en kipkruiden en laat het lekker lang intrekken (hoe langer hoe beter). Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenblik of braadslee in met olie (ik gebruik een klein bestillablik). Doe de kippenvleugels in het blik en plaats ze voor een half uurtje tot 40 min in de oven (wel af en toe draaien). Als ze gaar zijn nog even op 250 graden zetten zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.
Ondertussen de sperzieboontjes schoonmaken en halveren. Kook ze in wat water (zonder zout) half gaar (6 minuutjes ongeveer). Giet ze af en laat een beetje afkoelen. Maak de kerriesaus volgens de verpakking en laat apart staan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit een beetje aan in olie. Voeg dan de sperzieboontjes toe en schep alles om. Ketjap, kruiden en sambal erbij en alles goed mengen.
Laat dit even pruttelen terwijl je de rijst kookt met wat zout. Giet de rijst af. Voeg de kerriesaus toe aan de boontjes en meng alles door elkaar.
Laat ook dit even pruttelen en schep dan de rijst erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer het met de kippenvleugels en atjar.

Mobiele versie afsluiten