Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kerst koekjes

Kerst koekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Koekjes recept

Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom en kneed
alles goed tot een deeg..
Rol daarna het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter op een met bloem bestuifd aanrecht.
Bestuif het bakpapier met bloem en bak de koekjes 15 minuten in een voor verwarmde
oven van 200 graden.

Icing:
50 gram suiker 1 eiwit van middel/groot ei 1 zakje vanille suiker Bak dit in een pan totdat de suiker volledig is gesmolten. Doe dit daarna in een kom en mix het stijf voor +/- 6 minuten

Je kan zelf kiezen hoe je de koekjes wil maken ik heb zelf ‘icing’
gemaakt en dit gebruikt om het poppetje en de sterretjes te versieren (dit heb ik er op gedaan voor het in de oven ging) ik heb wat
kersensmaakstof/kleurstof door een gedeelte gedaan en door een gedeelte heb ik wat cacao gedaan. (deze heb ik op de bolletjes in dunne
sliertjes gedaan) het poppetje heb ik versierd met de achterkant van een lepeltje heel voorzichtig anders zit het hele poppetje er onder hahah :p
De candycanes (de snoepstokjes) die heb ik gevormd als een stokje en er dan een dun sliertje roze (met kersensmaakstof) om heen gewikkeld..
Ook heb ik een soort vlechtjes gemaakt van een wit en een roze stuk deeg

Mobiele versie afsluiten