Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip met groenten lekker bij rijst

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

* meng een marinade van de olijfolie, kruiden van verstegen,
de ras el hanout, de kipkruiden en wat zout en peper. doe de kipreepjes hierin en meng goed laat dit minimaal 1 uur staan langer is beter.

* kook de rijst zoals je gewend ben.

* verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan en bak de kipreepjes hierin als de kip net gaar is voeg je de groenten toe bak dit voor 5 minuten goed door. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe (als je niet van pittig houd laat je de sambal eruit) meng het goed doorelkaar en voe er 100 ml water bij doe een deksel op de pan en laat nog een minuut of 10 op zacht vuur staan.

* schep de rijst op een bord en schep hierop het kipmengsel
eet smakelijk,

*lekker met een frisse salade van bijvoorbeeld ijsbergsla komkommer en augurk.

als je kinderen mee eten doe de sambal er dan apart bij voor wie het erbij wil.

Mobiele versie afsluiten