Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip met olijven

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

- doe de ongredienten voor de marinade in de keuken

machine en maal het goed door elkaar.

- wrijf hier de kip van binnen en buiten goed mee in en

en laat het lekker een nachtje intrekken, dan is hij op

z'n best

- braad de kip even rondom aan in een snel kookpan en

voeg dan watertoe, de kip moet voor de helft

zichtbaar blijven. Laat dit rustig 3 kwartier sudderen

tot de kip lekker zacht is. Laat de kip dan uitlekken in

een vergiet.

- Het kookvocht, laten sudderen en hier een geraspt

tomaatje (ZONDER VEL) aan toe voegen. en een schepje honing en op het

laatse de olijven ( in ringetjes gesneden). even laten

meekoken.

kip licht bestrooien met zout en dan insmeren met bona,

dan krijg je een lekker kanpperig velltje, en mooi goudbruin bakken in de oven

serveren op mooie bord met de saus er over gegoten en niet te vergeten lekker Marokkaans brood

Mobiele versie afsluiten