Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip siniaa (kip oven schotel)

Kip siniaa (kip oven schotel)

Kip siniaa (kip oven schotel), Dit is echt een heerlijke kip ovenschotel, en makkelijk te maken, als je eens geen zin hebt om echt te koken, het duurt wel eventjes voor het klaar is, maar het is niet inspannend werk wat je moet doen.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Haal ten eerste alle haartjes van je kip af, was de kip goed.

In een teiltje pers de knoflook, de citroensap, 1 kopje olie en alle kruiden erbij doen. Smeer het lekker op de kip en laat minstens 1 uur marineren.

Snij de wortel in dikke plakjes, snij de ui in 4 stukken (of als je kleine uien hebt snij je ze in tweeën) de aardappel schil je en snij in tweeën.

In de oven schaal doe een beetje olie en verkruimel het bouillon blokje in de schaal. leg nu de kip in het midden en decoreer de aardappel ui en wortel eromheen.




Giet dan de rest van het olie mengsel, waar je kip in hebt gemarineerd over de kip en de aardappeltjes, uien ect.... en 500 ml water.

Besprenkel het dan nog een beetje met de kip kruiden, heel licht alsof je zout op je patat doet zeg maar.

Dek dan af met aluminiumfolie en doe op hoog vuur voor een uur.



Ik had niet groot genoeg aluminiumfolie dus ik moest het met twee stukken doen, het beste is om het met 1 groot stuk te maken en goed rondom dicht maken zodat stoom niet ontsnapt.

Als dat 1 uurtje heeft gekookt, doe je het in een voorverwarmde oven op 240 graden, zonder de folie en laat erin tot het mooi goudbruin wordt.



Serveer met hummus en Libanees, Marokkaans of Turks brood. Of serveren met rijst.

eet smakkelijk

masalama

p.s de aardappelen, uien en wortel moet je zoveel maken als er in jouw oven schaal past.
Je kan ook paprika toevoegen of een andere groente die je lekker vindt als er maar altijd uien en aardappel in zit. je kan het ook maken met alleen aardappel en uien.

Mobiele versie afsluiten