Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kipbestilla – Pastila

Kipbestilla - Pastila

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de olie in een pan en voeg de kip toe, laat ff aanbraden en voeg daarna de ui en knoflook toe.

De kruiden erbij voegen en als laatst de koriander en ma3dnous.

Op een zacht vuurtje laten sudderen ( ik zelf voeg geen water toe.) laat de kip gaar worden.

Eenmaal gaar de kipdelen eruit halen en laten afkoelen.

Verder 3 uien in schijfjes of ringen gesneden
4 eieren
250 gr amandelen ( ontveld, gebakken en gemalen). Mengen met wat kaneel en suiker

Voeg nu de 3 uien in schijfjes in de pan en laat dit ook garen op een zacht vuurtje, voeg nog wat suiker toe ( 1 eetlepel naar smaak). Eenmaal gaar voeg je de eieren toe en roer je de eieren glad in de saus.

Het ui / eimengsel in een vergiet laten uitdruipen.

Je kip nu ontbotten en het vlees in kleine stukje scheuren.

Wat boter laten smelten in een pannetje en wat olie bijvoegen.

Eerst besmeer ik de bestillavorm met wat boter-olie en leg hierin filodeeg die besmeer je weer met wat boter-olie, je legt er weer filodeeg in en besmeert dit ook. Herhaal dit 3X.

Leg nu eerst je kippenvlees op je filodeeg, hierop je uitgelekte ui-eimengsel en als laatste je amandelmengsel.

Je bestilla afdekken met filodeeg en elke blaadje deeg weer besmeren met het boter-oliemengsel.

Bakken in een voorverwarmde oven op 230 graden gedurende 30 min, de bovenkant de eerste 20 min afdekken ( wordt vlug bruin)

Decoreren naar smaak met poedersuiker, kaneel, gebakken amandelen, sinasschijfjes, dadels.

Mobiele versie afsluiten