Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een vulling zoals bij de kipbestilla, alleen doe ik er dan geen amandelen in. Kan trouwens wel hoor, is een heerlijke variatie. Je moet ze echt eens proberen! Ik kreeg hier trouwens vaak verzoekjes voor. Had ze al wel eens gemaakt, maar nog niet hier geplaatst, omdat ik nog geen video van het vouwen had. Die heb ik nu voor jullie gemaakt. Ik gebruik filodeeg van de Marokkaanse of Turkse winkel en dan uit de koeling, niet uit de diepvries. Vries het deeg thuis ook niet in, maar bewaar in de koelkast, dan blijft het veel beter goed.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de kip goed schoon en bak in wat olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Voeg de fijngesneden ui, koriander, peterselie en kruiden toe en meng even goed. Laat dit op laag vuur een paar minuten fruiten. Doe er dan 200 ml kokend water bij en laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Draai tussentijds een keer om. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Zet de pan met de uien op hoog vuur en roer de losgeklopte eieren erdoor. Laat op hoog vuur indikken tot bijna al het vocht verdwenen is.

Doe in een schaal. Pluk het vlees van de kip eraf en voeg toe aan het ui-eimengsel. Laat afkoelen.

Stap2

Neem het filodeeg en snijd in de lengte in repen van zo'n 10 cm breed (of kleiner of groter, net wat je wilt). Smelt de boter en meng met de olie. Bestrijk een reep filodeeg met het botermengsel en leg onderaan een lepel van de vulling. Vouw nu op tot een driehoekje, zie mijn video onderaan.

Vouw ze allemaal en leg op en bakplaat met bakpapier.

Stap3

Bestrijk nog licht met wat botermengsel en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze enigszins afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker en kaneel (mijn kaneel was net op helaas, mijn laatste restje in de vulling gebruikt).

Mobiele versie afsluiten