Ingrediënten
- Ingredienten voor het deeg:
- 41 gram verse gist
- 100 ml op huiskamertemperatuur melk
- 2 eetlepels suiker
- 600 gram meel
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels yoghurt
- 30 ml water (kamer temperatuur)
Ingredienten vulling:
- 400 gram rundergehakt
- 2 fijngesneden uitjes
- 1 fijn gesneden rode paprika
- 1 finely fijn gesneden gele paprika
- 3 theelepels milde paprikapoeder
- 2 theelepels gemberwortel gemalen poeder
- half theelepel komijn poeder
- 1 blikje tomaten pure
- wat olijfolie
- peterselie
- een stukje rode surinaamse peper
- wat zout en peper
(normaal zou ik er ook 2 fijngestampte knoflookteentjes door gedaan hebben maar was dit vergeten)
Werkwijze
Stap1
Deeg: Laat het verse gist oplossen in het lauw warme water, voeg er daarna doe je alles behalve de, melk, yoghurt en olie in een schaal hier maak je een kuiltje in waar je de melk, yoghurt en olie indoet.
Dit kneed je goed, als je het gekneed heb voeg je er nog eens 100 ml melk en 3 eetlepels bloem bij, dit kneed je tot je een goed deeg heb. Laat het deeg een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe wat olijf olie in een schaaltje (ongeveer 10 ml) om de saus te maken, hier voeg je alle kruiden voor de vulling bij en dit mix je met elkaar.
Doe een pan op het vuur met wat olijfolie er in, voeg hierbij de uien en de knoflook en daarna de paprika als dit goed gebakken is dan voeg je de gehakt in stukjes er bij en de saus.
Als het gehakt goed gebakken is dan voeg je de tomaten puree erbij en een stukje van het rode surinaamse pepertje, goed roeren als dit klaar is laat je het afkoelen zodat je het kan gebruiken voor de vulling.
Als het deeg klaar is met rijzen dan doe je wat zonnebloem olie op je aanrecht waar je de kiymmali pide op kan maken. Doe wat vulling op het deeg en vouw deze dan dicht en bak deze ong. 15 minuten in de oven.