Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken

Het recept van kleine vanille Basbousat’s, lekker zacht en snel te maken. Meestal kom je recepten tegen van grote basbousa die later gesneden moet worden. Deze zijn al klein en je kunt ze ook zo serveren met lekker na3na3 thee:). In plaats van vanille kun je een andere smaak gebruiken. Blijft natuurlijk afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix goed de eieren met vanillesuiker en een klein beetje zout. Voeg daarna de suiker toe en blijf doorgaan met mixen. Hierna olie toevoegen en weer goed blijven mixen. Vervolgens Vanille yoghurt toevoegen (je kan yoghurt vervangen met 120 ml melk, of sinaasappelsap. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jij lekker vindt). Dit weer heel goed mixen.

Stap2

De smida beetje bij beetje toevoegen (De hoeveelheid blijft afhankelijk van het soort. De ene smida neemt meer vocht op dan een andere). Tijdens het mixen blijf je smida toevoegen tot je een beslag krijgt dat niet dun is en niet dik is.

Stap3

De bakvormpjes goed invetten met boter en vervolgens stuif er wat smida in. Zodat de basbousat's straks makkelijk eruit kunnen komen.

Stap4

Vul alle bakvormpjes in voor ongeveer 2/3. Dus niet helemaal vol. Je mag ze even schudden zodat het beslag mooi glad aan de bovenkant wordt.

Stap5

Doe vervolgens wat amandelschaafsels erop.

Stap6

Bak ze in een voorverwarmde oven (175 graden). Probeer de oven niet te openen als ze aan het pakken zijn, anders zakken ze in elkaar. Na het bakken even af laten koelen en uit de vormpjes halen.

Stap7

Siroop:

100 ml sinaasappelsap mengen met 70 g suiker (je kan ook honing gebruiken), dit 8 min op zachte vuur laten staat in een pannetje totdat de suiker gesmolten is. Smeer hiermee de basbousat's in. Je kan ze ook bestrooien met kokos als je wilt.

Besa7tkoum

Mobiele versie afsluiten