Ingrediënten
- Biscuitdeeg:
- 135 gr. suiker
- 70 gram gezeefd meel
- 55 gram maizena
- 10 gram bakpoeder
- 5 eieren
Vulling:
- banketbakkersroom
- verse slagroom /suiker /klopfix
- Kersenjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
Werkwijze
Stap1
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingrediënten zevend bij elkaar doen. Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houten spatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee. Strijk het deeg naar alle kanten.
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.
Zorg dat je van tevoren al banketbakkersroom hebt klaargemaakt en afgekoeld is.
Maak verse slagroom d.m.v. room/suiker/klopfix.
Als de biscuittaart klaar is dan laat je hem goed afkoelen.Je kan hem ook een dag van tevoren klaar maken.
Je snijd je biscuitdeeg doormidden. De middelste bestrijk je eerst met de jam die je hebt verdund met water. Dan doe je daarboven de banketbakkersroom.
Dan leg je de bovenste gedeelte van de taart erboven.
Bestrijk de gehele taart met slagroom. Versier de zijkanten met gekleurde snoepjes of hagelslag . Spuit toefjes op de taart en versier hem verder af.