Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

Deze heerlijke Knoopbroodjes met peterselie en knoflook kun je lekker eten bij je harira of soep ze zijn mmmmmmmm zacht en zeer luchtig door de olijvenolie.
Dit is een oud recept, kan je ook aan de foto zien maar blijft een lekker recept om met jullie te delen.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng de warme melk met suiker en gist, roer met een garde alles goed door elkaar. Dek af en laat staan voor ​​10 minuten. In een kom, meng je de bloem en de olijfolie goed door elkaar. Voeg het gistmengsel, het zout , melk en suiker. en de kiri kaas erbij, kneed de deeg voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht is gekneed. Dek af en laat het dubbele van het volume nemen.

Stap2

Rol het deeg uit op een bloem bestoven aanrecht, tot een dikte van 1 cm. Sneed stroken van 12 cm lang en 3 cm breed. Bind, knoop de strips net zo groot als je wijsvinger want ze zijn 2 hapjes klein. Zet ze op de ovenplaat bedekt met bakpapier en iets ver van elkaar voor het rijzen. Laat het weer rijzen.

Stap3

Borstel op de boevenkant van de broodjes met het mengsel van olijfolie en boter. Bak op 180 ° gedurende 20 minuten bak ze half gaar ze mogen niet bruin worden half om half.

Stap4

Haal ze uit de oven en bestrijk ze opnieuw met het mengsel van olijfolie en boter.

Strooi peterselie en de knoflook op de bovenkant van de broodjes gelijk als je ze bestrijkt met olie en boter, zet ze weer in de oven voor gedurende 10 minuten weer bakken tot ze gaar zij.

Mobiele versie afsluiten