Kokosghribia

2006-10-20
  • Porties : 70-80
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten voor 70-80 stuks:
    400 gr kokos
    300 gr suiker
    3 eieren
    Geraspte schil van 1 citroen
    1 tl bakpoeder
    Poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Meng de kokos met de suiker en bakpoeder. Voeg de citroenschil toe en doe steeds wat ei erbij (niet alles tegelijk) en meng alles met je handen door elkaar. Het is een los mengsel, en als je het samenknijpt in de je handen kan je er bolletjes van maken. Is het te vochtig, voeg dan wat kokos toe. Is het echt te droog dan wat ei erbij.
Maak bolletjes en druk ze een beetje plat in je hand. Dan de bovenkant in de poedersuiker dopen en op een bakplaat leggen. Op 175 graden voor 10-15 minuten bakken.

Lekker, snel en makkelijk! Uit het boek van Nadia, alleen hoeveelheden aangepast naar aantal grammen.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 25
Beoordeel dit recept

25 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-10-2006

    deze wou ik net maken, ik heb ze uit het boek van choumicha.
    Maar misschien volg ik jouw recept wel

  2. Geplaatst door ellouisa aan 22-10-2006

    hihi toevallig 😀 In het boek van nadia stond het met 2 soepkommen kokos, 1 soepkom suiker enz. Ik heb het naar grammen aangepast en ze zijn heel lekker en precies goed geworden…

  3. Geplaatst door libeluli aan 23-01-2007

    hoi schatjeuh! its me your chuckie fan hahahahha! deze lijkenme dus erg makkelijk en inshallah ga ik deze vanavond of morgen maken, daaaaaag schat beslama lief, koeeees

  4. Geplaatst door Ouafa O aan 04-11-2008

    Ik had ze met el3ied gemaakt, idd ze waren heerlijk 🙂

  5. Geplaatst door sadiye aan 11-11-2008

    sow 70-80 stuks 😀 is erg veel voor mij ik ben aan het lijnen hahahha

  6. Geplaatst door sadiye aan 31-08-2009

    de helft kan nog wel 😀

  7. Geplaatst door najat20 aan 16-09-2009

    hallo
    vraagje: moetik de citroen gewoon raspen en er bij doen. wil je vraag vandaag maken

  8. Geplaatst door najat20 aan 16-09-2009

    wil het graag vandaag maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.