Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kokoskoekjes met abrikozenjam

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Alle ingredienten in een kom samen mengen en de meel moet je bij doen totdat het een zachte maar, niet plakkerige deeg word. De hoeveelheid v.d. meel kan ik zo niet vertellen het is op eigen gevoel.

Daarna maak je kleine balletjes de groote van een walnoot (iets groter) dan druk je ze plat (niet te plat) op een bakplaat (die je eerst met btje boter besmeert). Bakken op een ovenstand van ongv. 130° (mijn oven brand snel aan vandaar. Totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Flink Laten afkoelen.

Dan 2 aparte kommetjes de 1 vul je met kokosschilfers en de ander vul je met abrikozenjam dan dep je ze 1 voor 1 in beide kommen dus eerst in de abrikozenjam en dan in de kokosschilfers.

De koekjes zijn lekkerder na dat je ze een dag of 3 laat staan of in een trommeltje doet. Naarmate de dagen voorbij gaan worden ze alleen maar zachter en lekkerder van smaak

Mobiele versie afsluiten