Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kokosmaantjes met chocolade

Kokosmaantjes met chocolade.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie, eieren en bakpoeder toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte).

Ze moeten licht van kleur blijven! Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.

Mobiele versie afsluiten