Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Krokante kip met olijven en ingemaakte citroen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de kippen goed en laat ze goed uitlekken.

Marineer de met bovenstaande ingrediënten en laat een paar uur in de koelkast trekken.

Schil nu de sjalotten, snijd ze door midden en doe ze in de pan met een scheutje olie.

Bak ze kort en bak de kippen kort rondom mee.

Doe nu de overgebleven marinade met 2 kopjes water erbij en kook de kippen voor 20 minuten.

Haal de kip uit de bouillon en doe ze in de oven en rooster ze goud bruin.

De overgebleven bouillon kook je tot het vocht zich mindert voor de helft.

Voeg hier de olijven bij en de door 4 gesneden citroenen en kook ze kort mee.

Serveer op een bord de bouillon eerst met olijven.

Leg hier de geroosterde kippen op en versier met citroen

Mobiele versie afsluiten