Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kruidig-zoete lamsbout

Kruidig-zoete lamsbout

Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; vlees dat smelt op je tong, zo zacht…..

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verhit de olie en/of de boter in een ruime braadpan en braad
daarin de lamsbout samen met de gehakte ui en knoflook aan.
Voeg er de wortelplakjes aan toe en roer alles door.
Voeg er dan de mosterd, de honing, het sinaasappelsap, de
ras el hanout, het laurierblaadje en zout en peper naar smaak 
aan toe.
Roer nogmaals alles goed door elkaar en bedek met 250 ml. water.

Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat ongeveer
7 uur heel zachtjes stoven (het liefst op het gas met een vlamverdeler).
Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg anders wat
extra water toe.

Ruime braadpan

Mobiele versie afsluiten