Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kruidkoek met dadels, abrikozen en sinaasappel

Kruidkoek met dadels

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom; de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat; de dadels en gedroogde abrikozen in kleine stukjes en de specerijen (4-specerijenpoeder of koekkruiden uit de winkel).

Vermeng in een andere kom de "vloeibare" ingrediënten zoals de honing, het kokende water en de sinaasappelmarmelade.

Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en vermeng de droge ingrediënten daarna goed met de vloeibare.

Roer alles goed door elkaar tot een mooi koekbeslag.

Vet een cakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem of leg er een velletje bakpapier in.

Schep het beslag in de vorm.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten.

Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken.

Komt die er droog uit dan is de koek gaar; zo niet, bak dan wat langer.

Laat een beetje afkoelen en haalde koek dan uit de vorm.

De koek smaakt nog beter wanneer je 'm een hele nacht in de koelkast laat liggen.

De koek blijft 1-2 weken goed in de koelkast.

Mobiele versie afsluiten