Kruimelkoek

2006-07-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
    1 bekertje Crème fraîche (200 ml)
    2 zakjes vanillesuiker
    175 gr koude boter in blokjes
    Snufje zout
    Voor de kruimels:
    50 gr gemalen amandelen
    50 gr amandelschaafsel
    300 gr bloem
    175 gr koude boter in blokjes
    100 gr poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Meng bloem met vanillesuiker en zout. Voeg de creme fraiche (hou 1 el apart) en de boter toe en kneed het tot een zacht en glad deeg. Leg dit in plastic folie voor 3 kwartier in de koelkast.
Maak ondertussen de kruimels door alle ingredienten (behalve amandelschaafsel) daarvoor te mengen en tot kruimels te wrijven. Rol het deeg uit op een bakplaat en bestrijk met de creme fraiche. Bedekken met de kruimels en daarna amandelschaafsel erop strooien. Bak de koek voor 25 minuten op 200 graden en snijd hem meteen in driehoeken.
Bestrooien met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door asi aan 08-07-2006

    hee dame.deze koekjes vind ik echt molijk om te begrijpen.

  2. Geplaatst door ellouisa aan 09-07-2006

    waarom? Je kneed een deeg en rolt dat uit op een bakplaat. Van de rest van de ingredienten maak je kruimels (gewoon met je handen erdoor wrijven) en die strooi je op het deeg. En dan bakken.

  3. Geplaatst door bellydancefan aan 11-07-2006

    Lijkt me erg lekker.

  4. Geplaatst door sihampje aan 03-08-2006

    Ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keertje uitproberen inscha allah en ik zal jullie wel laten horen wat ik er van gebakken heb :d

  5. Geplaatst door ellouisa aan 14-09-2006

    En heb je het nog uitgeprobeerd sihampje?

  6. Geplaatst door homisa aan 05-10-2006

    salaam ellouisa moet de deeg een beetje plakkerig zijn???graag snel antwoord a.u.b choekran homisa

  7. Geplaatst door homisa aan 05-10-2006

    ben benieuwd hij zit in de oven???????

  8. Geplaatst door ellouisa aan 06-10-2006

    nee het deeg moet niet plakkerig zijn, als dat zo is nog wat bloem toevoegen.
    Hoe istie geworden?

  9. Geplaatst door Radija34 aan 23-02-2007

    salam
    moet je de poedersuiker er ook gelijk bij doen met al die ingrendienten als je die kruimels wilt maken

  10. Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2007

    Ja die moet er meteen bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.