Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lahmacun recept – Turkse pizza met gehakt

Lahmacun - Turkse pizza

Lahmacun of Turkse Pizza is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

* je maak het deeg door alles te vermengen water moet lauw/warm zijn des te sneller rijst je deeg.

* je maakt het gehakt mengsel ik zelf doe alles in de keukenmachine en draaien maar.

* als het deeg 2 keer de hoeveelheid is kun je aan de slag kneed nog een keer en maak kleine bolletjes van het deeg. dit laat je rusten onder een theedoek

Stap2

* verwarm de oven voor ik doe altijd onder en boven hitte en 225 graden

* nu kun je alvast een aantal vellen bakpapier gaan scheuren-knippen op de maat van je ovenbodem

* deeg uitrollen tot ovalenvorm zo dun mogelijk 2 mm of 3 dat op bakpapier leggen en besmeren met gehakt mengsel

ik maak altijd zeker 6 lahmacun vooruit zodat ik het makkelijk kan bijhouden als ze in de oven zitten, want dan gaat het snel.

* doe de lahmacun in de oven direct op de bodem ong. 5 min als onderkant mooi kleurtje heeft eruit en volgende erin ga zo door dat al je deeg op is en klaar!

als ze pas uit de oven komen zijn ze knapperig als je ze opstapeld met de gehakt kanten tegen elkaar en wacht zal het deeg zacht worden en zijn ze makkelijk op te rollen.

lekker met salade er tussen of tzatiki ( geraspt kommer met dikke turkse yoghurt en peterselie,dille en knoflook en zout)
smakelijk!

Mobiele versie afsluiten