Lamsspiesjes met honing en thijm

2011-11-05
Beoordeel dit recept:

Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..

Ingrediënten

  • - 800 gram lamsschouder in blokjes;
  • - 8 eetlepels olijfolie;
  • - 2 eetlepels honing;
  • - 1 ingelegde citroen;
  • - 2 takjes thijm;
  • - 1 eetlepel paprikapoeder;
  • - zout en peper naar smaak.

Werkwijze

Stap1

Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.

Stap2

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.

Stap3

Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.

Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de (electrische) barbecue.

Stap4

De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.

Stap5

Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.