Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lamsspiesjes met honing en thijm

Lamsspiesjes met honing en thijm

Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.

Stap2

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.

Stap3

Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.

Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de (electrische) barbecue.

Stap4

De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.

Stap5

Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.

Mobiele versie afsluiten