Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

2018-02-25
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Lieve mensen deze walnootkoekjes smelten zo in je mond en zijn zooo lang houdbaar. Dus bij onverwachts bezoek: ga jezelf niet verbergen achter de bank of onder de tafel, geen paniek! Met een kopje koffie of thee is iedereen welkom! Marhaba.
wafel ijzerapparaat

Dit is het wafel ijzer apparaat die ik jaren geleden bij Conrad online heb gekocht. Gisteren gegoogeld voor jullie en hij is daar nog steeds te koop.
December j.l. was dit apparaat ook te koop bij de Lidl. Deze komt ook regelmatig terug in het assortiment van Lidl. Hou het in de gaten zou ik zeggen😉. Tevens heb ik verder gekeken waar dit apparaat nog meer te koop is en dat is bij Bader. Ik heb er zelf nooit iets bij besteld maar zag het gisteren op hun site staan.

Ingrediënten

  • Lang houdbare walnootkoekjes ingredienten
  • - 150 gram roomboter
  • - 100 gram fijne suiker
  • - 10 ml olie
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 300 gram zelfrijzend bakmeel. (Kan vervangen worden door meel maar dan met 1 bakpoeder)
  • - 1 ei
  • - 1 pot Bebogeen karamelpasta

Werkwijze

Stap1

Doe de meel in een kom en voeg blokjes boter toe. Voeg hieraan olie, suiker, ei, vanillesuiker en bakpoeder toe. Lang houdbare walnootkoekjes ingredienten mengen

Stap2

Kneed het geheel goed tot een mooie deegbal. Lang houdbare walnootkoekjes ingredienten mengen tot mooi deeg

Stap3

Maak mooie kleine bolletjes in de grootte van een cherrytomaat. Heb ik als voorbeeld erbij gepakt (zie bordje). Lang houdbare walnootkoekjes kleine bolletjes maken

Stap4

Verwarm het apparaat voor en leg ze daarin. Het apparaat hoeft niet ingesmeerd te worden. Zodra de koekjes klaar zijn maak het apparaat open en lift ze er niet direct uit anders gaan ze breken. Wacht even totdat ze een beetje harder zijn geworden zo kan je ze makkelijker eruit liften. Haal de overgebleven randjes ervan af en bewaar in een kommetje voor later. Lang houdbare walnootkoekjes koekjes uitliften

Stap5

Vul de walnootkoekjes met de karamelpasta en doe vervolgens daarop een walnoot. Lang houdbare walnootkoekjes koekjes vullen met karamelpasta en walnoot

Stap6

Breek 100 gram witte chocolade in een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie hieraan toe. Verwarm in de magnetron. Let op! Niet gelijk op de hoogste stand. Hooguit 1 minuut iedere keer totdat de chocolade vloeibaar wordt. Lang houdbare walnootkoekjes koekjes chocolade breken

Stap7

Dep een vork in de gesmolten chocolade en slinger met een vork heen en weer over de koekjes. Voila Lang houdbare walnootkoekjes koekjes cversieren met gesmolten chocolade Besaha, Eet smakelijk and Enjoy

Stap8

Nu gaan we verder met wat er over is gebleven. Ik verzin altijd wel wat ik de restjes moet doen.

Doe in een luchtdichte pot wat havermout. Voeg hieraan toe de overgebleven stukjes koek. Vervolgens de resterende walnoten toevoegen. Lang houdbare walnootkoekjes koekjes havermout walnoten luchtdichte pot

Stap9

Restjes kunnen dan mooi gebruikt worden als topping op b.v. yoghurt, ijs, vla enz. Lang houdbare walnootkoekjes Restjes als topping yoghurt ijs of vla Lekkerrrr

Deel dit recept met anderen

Lieve mensen, Welkom bij op mijn pagina..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.8 / 5)

2.8 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.