Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lange vingertaart

Lange vingertaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Als eerst maak je de koffie klaar en doe deze in een diep bord. In een schaal het eigeel van de 3 eieren met de suiker mengen.

Vervolgens doe je hierbij de mascarpone. Dit alles mengen tot een glad mengsel. In een andere schaal de eiwitten stijf kloppen in een keukenmachine of anders met de hand (met garde).

Tip: indien je dit met de hand doet doe dit dan in een glazenschaal en niet in een kunststofschaal. In een glazenschaal lukt het altijd. Dit luchtige mengsel zachtjes door de mascarpone scheppen. Je pakt een ovenschaal om alles in te stoppen.

Als eerst dompel je een aantal vingerkoeken in de koffie en belegd eerst de bodem van de schaal hiermee. Dan leg je hierop een laag van het mengsel. Dan volgt er weer een laag met in koffie gedompelde vingerkoekjes en ter alsluiting volgt een laag met het restant van het mengsel.

Om het af te maken met een zeefje de cacao over de schaal verdelen. Dan alles minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast. Lekker als toetje of voor bij de thee of koffie. Bismillah!!!!

Als eerst maak je de koffie klaar en doe deze in een diep bord. In een schaal het eigeel van de 3 eieren met de suiker mengen.

Mobiele versie afsluiten