Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lekker gevulde paprika

Geen foto tajine

Gevulde Paprika’s met rijst en gehakt

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat het gehakt ontdooien
Was de paprika's
Snij het steeltje van de paprika's weg zodat er een gat ontstaat
Pas er wel op dat er geen andere scheuren komen in de paprika

Doe het gehakt in een bord,
Doe de vegeta, witte peper, zout, rode paprika erin
Doe vervolgens de rijst in en roer dit, totdat alles gelijk verdeeld is.

Pak een middel koekenpan,
Doe daar olie in niet te veel maar dat er op de hele koekenpan olie zit
Doe de meel erin een beetje rode paprika voor de kleur, en roer dit, laat het niet verbranden,
Roer tot het bruin word,
Snij de ui in kleine stukjes

Pak een pan, doe er +- 2.5/ 3 liter water in
Doe vervolgens de paprika's erin,
De ui, en het papje van meel en olie erbij, roer dit met het water
Zodat weer alles is verdeeld
Doe er ook halve eetlepel, zout/vegeta/rode paprika in
Je kan er ook zelf kruiden in doen zoals je in een eigen soep maakt
Laat dit 45 tot 60min koken,
Dan is de soep klaar,

Doe de paprika in een bord en soep....

EETSMAKELIJK!

de vegeta kun je kopen in de turkse winkels

Mobiele versie afsluiten