Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Libanese kipkebab

Libanese kipkebab

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Doe in een haakmolen of keukenmachine de kipfilet, de in stukken gesneden ui en de tomatenpuree met de olijfolie.

Mix alles fijn en voeg er dan de specerijen en zout naar smaak aan toe. Mix alles opnieuw goed door elkaar.

Doe de massa in een kom, dek af met plasticfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.

Vorm met vochtige handen een soort "worstjes" van het mengsel.

Steek die evt. aan satéprikkers, maar dat hoeft niet.

Bestrijk ze met wat olie met een kwastje en grill ze op de barbecue, op een elektrische grill of in een hete grillpan aan alle kanten mooi bruin en gaar.

Dien ze op met bijvoorbeeld dürümvellen, pitabrood, tomaten- en of komkommersalade, ijsbergsla en een lekkere saus naar keuze zoals tzatziki, raïta of een andere saus naar je eigen keuze.

Mobiele versie afsluiten