Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Limonli hashasli kek (lemon poppy seed cake)

Limonli hashasli kek (lemon poppy seed cake)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De melk, hashas en de ctroen rasp mengen dorr mekaar mixen (niet met de mixer graag!!) en minstens 1 uur in de koelkast laten zitten of 1dag voor de volgende dag. Eieren en suiker goed mixen met de garden tot een dik mengsel, dan pas doe je beetje voor beetje druppel voor druppel olie bij de eieren en verder mixen.

De bloem, bakpoeder zefen zodat het niet klonterig wordt, een beetje bloem bij de melk doen effe roeren dan doe je alles erin (gezeefde bloem/bakpoeder). het deeg moet kleverige mengsel zijn. cake vorm/tulband invetten en wat bloem erover strooien zodat het cake makkelijk eruit kan dan doe je de mengsel in de cake vorm/tulband.

Oven voorverwarmen op 350F (175C) minsten 1 uur 10 minuten bakken. (met een coctailprikker op de cake prikken als het schoon uitkomt dan is het goed gebakken) tijdens het bakken niet de oven openmaken zo heb je kans dat het deeg zich loslaat.

afiyet olsun/ eetsmakelijk

sevgiler,

dilek

Mobiele versie afsluiten