Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Linzen kofte

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de linzen en laat ze uitlekken kook ze daarna in 2 glazen lichtgezoute water en laat het koken tot een dikke pap. De linzen moeten helemaal opgelost zijn.

strooi de bulgur in een kom of op een dienblad en doe hier de kruiden bij.

Wanneer de linzen klaar en papperig zijn giet je dit over de bulgur heen en meng je dit alles goed met je handen daarna dek je alles af om het goed te laten stomen.

Fruit dan in een pan een ui die zeer fijngesneden is en meng dit met de ontvelde tomaten en de tomatenpuree. Giet dit later ook weer bij de bulgur/linzen mengsel en dan ook weer alles goed mengen.

Snijd de bosuitjes en peterselie zeer fijn en meng dit als laatste door de bulgur/linzen mengsel. proef even of alles lekker smaakt anders kun je het nog wat kruiden.

Tenslotte maak je er kleine koftes van en eet smakelijk.

Mobiele versie afsluiten