Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Vorig jaar maakte ik deze lekkere loempiapakketjes al eens, maar dit jaar heb ik ze met een andere vulling gemaakt en mijn zoontje vond deze in ieder geval lekkerder! Ik heb mijn recept daarom aangevuld met deze nieuwe vulling, zodat je kunt kiezen.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voor beide vullingen snijd je eerst de kipfilet in kleine blokjes en bak je die in olijfolie rondom goudbruin. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak even mee. Doe de peterselie en roerbakgroenten erbij (of de ui en paprika) en bak mee voor een minuut of 5. Het is klaar als de groenten zacht zijn en een beetje gelig van kleur. Voor vulling 2 rasp je dan nog de courgette erboven en schep even door. Zet daarna meteen het vuur uit (anders wordt het zompig). Schep op een bord en laat goed afkoelen.

Stap2

Laat je loempiavellen ontdooien in de verpakking (als ze bevroren zijn). Klop de eieren los met de melk en de olie. Dompel een loempiavel in dit mengsel en laat uitlekken. Leg dan op een groot bord. Schep in het midden een flinke eetlepel van de vulling en vouw de onderkant over de vulling. Dan de bovenkant daar overheen. Nu heb je een lange rechthoek met in het midden vulling. Vouw de rechterkant over het midden en vouw de linkerkant onder het midden. Zo krijg je een vierkantje met aan de bovenkant een flapje en aan de onderkant (zie de video, dat is duidelijker).

Stap3

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en zet het vuur lager (net iets hoger dan de laagste stand). Leg er een aantal pakketjes in en bak ze rondom mooi goudbruin en gaar. Tussendoor af en toe omdraaien. Serveer met chilisaus.

Mobiele versie afsluiten