Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

2018-06-01
  • Opbrengst : 20 stuks
Beoordeel dit recept:

Vorig jaar maakte ik deze lekkere loempiapakketjes al eens, maar dit jaar heb ik ze met een andere vulling gemaakt en mijn zoontje vond deze in ieder geval lekkerder! Ik heb mijn recept daarom aangevuld met deze nieuwe vulling, zodat je kunt kiezen.

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 20 stuks:
  • 20 loempiavellen
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 4 el zonnebloemolie
  • Vulling 1:
  • 1 enkele kipfilet (ong 250 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gr Chinese roerbakgroenten
  • Paar takjes gehakte verse platte peterselie
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember
  • Vulling 2:
  • 1 kipfilet (ong. 250 gr)
  • 1 knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • Halve courgette
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma

Werkwijze

Stap1

Voor beide vullingen snijd je eerst de kipfilet in kleine blokjes en bak je die in olijfolie rondom goudbruin. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak even mee. Doe de peterselie en roerbakgroenten erbij (of de ui en paprika) en bak mee voor een minuut of 5. Het is klaar als de groenten zacht zijn en een beetje gelig van kleur. Voor vulling 2 rasp je dan nog de courgette erboven en schep even door. Zet daarna meteen het vuur uit (anders wordt het zompig). Schep op een bord en laat goed afkoelen.

Stap2

Laat je loempiavellen ontdooien in de verpakking (als ze bevroren zijn). Klop de eieren los met de melk en de olie. Dompel een loempiavel in dit mengsel en laat uitlekken. Leg dan op een groot bord. Schep in het midden een flinke eetlepel van de vulling en vouw de onderkant over de vulling. Dan de bovenkant daar overheen. Nu heb je een lange rechthoek met in het midden vulling. Vouw de rechterkant over het midden en vouw de linkerkant onder het midden. Zo krijg je een vierkantje met aan de bovenkant een flapje en aan de onderkant (zie de video, dat is duidelijker).

Stap3

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en zet het vuur lager (net iets hoger dan de laagste stand). Leg er een aantal pakketjes in en bak ze rondom mooi goudbruin en gaar. Tussendoor af en toe omdraaien. Serveer met chilisaus.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.