Ma3koeda – maakouda

2005-10-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Aardappels
    - Peterselie
    - Zout
    - Peper
    - Paprikapoeder
    - saffraanpoeder
    - Hete Spaanse peper
    - 1 ei

Werkwijze

Stap1

Kook 4 aardappels en schil ze als ze gekookt zijn. De aardappels pureren en peterselie, kruiden en de Spaanse peper toevoegen.

Vorm ze zoals op de foto’s en haal ze door de ei en bak ze in olie.

Op keukenpapier laten afdruppelen.

Je kan ook tonijn toevoegen. Ook is het minder vettig als je het ook door paneermeel haalt en dan in olie bakken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 74
Beoordeel dit recept

74 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (29)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2005

    Deze lijken me lekker, zijn het een soort aardappelkoekjes??

  2. Geplaatst door soumiariffia aan 17-10-2005

    Hmmm lekker…. en makkelijk… Meteen uitproberen!!! Bedankt meid voor het recept 😉

  3. Geplaatst door jolinde aan 18-10-2005

    ja die vind ik ook heerlijk , en ja het zijn aardappelkoekjes 😉

    dank je nacira

  4. Geplaatst door Nacira aan 18-10-2005

    Graag gedaan, het zijn inderdaad aardappelkoekjes maar je kan er ook bijv. tonijn doorheen doen of stukjes kip etc.
    xxxx

  5. Geplaatst door jolinde aan 19-10-2005

    dit heb ik gisteren gegeten en ze zijn jammmmmmmmmmmmmmmie

  6. Geplaatst door Nawal aan 22-10-2005

    Ik ga het vanavond uitproberen…lijkt me heeeeerlijk.

  7. Geplaatst door saadia29 aan 22-10-2005

    Oh lekker, ga ze vanavond maken, thanx.

  8. Geplaatst door sihamkleuter aan 24-10-2005

    het is me niet gelukt boehooeeeee
    de aardappelkoekjes smolten in de olie, en die paar die niet smolten, die waren zo zacht dat je ze niet kon opppaken en vanbinnen zat helemaal niks. heb ik ze misschien te plat gemaakt? ik zie dat ze hier op de foto dikker zijn.
    Nacira wat heb ik fout gedaan?
    wejoow zoiets simpels lukt me al niet, ik ben echt een sl;echte kokkin beohoehoe

  9. Geplaatst door Fati7a aan 25-10-2005

    Sihamkleuter, ik heb ze vandaag ook gemaakt en de eerste die ik bakte smolten ook bij mij. Heel mijn olie was erdoor vies geraakt. Even olie ververst en de overige koekjes eerst door bloem gehaald voordat ik ze door het ei haalde en bakte. Dan blijven ze wel heel….vond het zelf alleen niet zo lekker :$
    Met tonijn, prei, paprika, ui en knoflookje is het wel heel erg lekker!

  10. Geplaatst door ranja aan 26-10-2005

    ze zijn echt lekker, ik heb zo’n 15 gemaakt, de laatste waren gesmolten. Ik heb er kip en wortel, paprika, kruiden en natuurlijk sambal doorheen gedaan.
    Ik ga ze vandaag maken met gehakt erdoorheen.
    Zo lekker heb ik ze nog nooit gegeten.

  11. Geplaatst door eva2 aan 28-10-2005

    lekker makoeda ,moet ik ook maar weer eens maken.ik doe door de aardappels nog twee eieren ,ui,olijven en kaas en kosbar
    en dan inderdaad door bloem halen.,heerlijk!!!

  12. Geplaatst door Nacira aan 14-11-2005

    Sorry meiden, ik heb nu pas de reacties gelezen.

    Sihamdkleuter, probeer vastkokende aardappels te gebruiken. En voor de zekerheid kan je de me3koeda door ei en dan door paneermeel rollen dan gaat het zeker niet mis. succes!!!
    En wat nou slechte kokkin, ik heb gerechten geproeft en ze zijn heerlijk, vooral je mie van de laatste keer hmmmmmm!

  13. Geplaatst door Nacira aan 14-11-2005

    Oh ja en niet te plat maken!

  14. Geplaatst door sihamkleuter aan 15-11-2005

    Ik had ze inderdaad te plat gemaakt

  15. Geplaatst door bent_fes aan 16-11-2005

    mijn mammie maakt zo ook, wel lekker…ik ga het denk vandaag maken!

  16. Geplaatst door oem Yahya aan 11-01-2006

    Ik heb ze gemaakt met paneermeel, erg lekker en makkelijk

  17. Geplaatst door samya aan 06-11-2006

    heb het gemaakt vorige week en was erg makkelijk en super lekker.
    Bedankt!

  18. Geplaatst door nador girl aan 27-09-2007

    ik ga ze vanavond uitproberen nu ben benieuwd…..?

  19. Geplaatst door nador girl aan 27-09-2007

    nu =nou

  20. Geplaatst door berberbollywood aan 07-01-2008

    lijkt me wel heerlijk net als aardappelkoekje, ik ga dit probeer maken ,

  21. Geplaatst door asma_92 aan 27-02-2008

    Heb het gister gemaakt, het was echt makkelijk en lekker! Het zou lekkerder geweest zijn als ik de aardappelen ietsjes langer had gekookt:P Haha.

  22. Geplaatst door Mimoun aan 15-03-2008

    Super gerecht!
    Met een theelepetje komijn en koriander nog lekkerder.

  23. Geplaatst door mootje06 aan 16-03-2008

    Hallo dames, ik heb even een tip. je moet alleen het witte van het ei gebruiken, want het gele van het ei zuigt de olie op waardoor ze gaan smelten en vol met olie komen te zitten.
    groetjes mootje

  24. Geplaatst door bloemetje* aan 27-10-2008

    Ik vind dit zo lekker ! 😀
    Ik ga ze eens uitproberen

  25. Geplaatst door AmatoAllah aan 30-10-2008

    Bedankt mootje voor je tip
    ze zouden alleen mar vettig smaken ,als ze veel vet opnemen (f):)

  26. Geplaatst door AmatoAllah aan 30-10-2008

    Ik heb een vraag ,
    moet je ze niet door de meel of paneermeel halen ??

  27. Geplaatst door M12 aan 01-09-2010

    Ziet er lekker uit!

  28. Geplaatst door chaims aan 16-07-2012

    Het was heerlijk!

  29. Geplaatst door nassamira aan 18-01-2013

    hey die spaanse kruiden?wat voor soort kruid is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.