Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Maanzaad taart

Maanzaad taart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pak een mengkom en doe hierin de eieren, de bakpoeder, vanillesuiker en de olie. Mix alles met de mixer een paar minuten. Voeg vervolgens
de maanzaad, de griesmeel toe en zeef bloem erbij. Dit nogmaals 2 minuten op hoogste stand mixen.

Het beslag in een ronde taartvorm doen en bak je de cake. Sorry dames heb niet echt op tijd gelet. Als ik hem binnenkort weer maak zal ik dit recept aanpassen.

De cake laten afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de versteviger, totdat je een stevige massa hebt. Dit mengsel smeer je op de taart, vergeet de zijkanten niet, en strooi als laatste de gehakte pistache over de taart. Eventueel kan je ook andere nootsoort gebruiken maar mijn voorkeur gaat uit naar pistache.

Bismillah!

Mobiele versie afsluiten