Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min

Stap2

3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.

Stap3

Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.

Laat afkoelen.

Stap4

Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.

Stap5

Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.

Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room

Mobiele versie afsluiten