Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Macaroni met bechamelsaus

Macaroni met bechamelsaus

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Pasta koken in een pan met water en zout. Verwarm alvast de over voor op 200 graden.

Saus:

Alles ingrediënten met water aan de kook brengen en laten koken totdat het water bijna weg is en je een dikke saus over hebt. Als het klaar is het restant in de groentemolen doen of met de staafmixer pureren.  Voeg vervolgens de tomatensaus/puree toe.

Gehakt:

Verwarm een beetje olie in pan (ik gebruik wokolie). Bak hierin het gehakt samen met de peterselie en knoflook. Voeg vervolgens de andere kruiden toe en als het gehakt bij na klaar is voeg de in stukjes gesneden groenten toe. Als dit gaar is voeg je het gehakt mengsel toe aan de tomatensaus.

Bechamel:

Laat de boter geheel smelten voeg vervolgens de bloem toe en roer met een garde totdat je een soort papje hebt. Voeg de melk toe en blijf net zo lang roeren totdat de saus een beetje dik is. Voeg een beetje nootmuskaat bij en breng op smaak met zout.

Vervolgens meng je de tomatensaus door de gekookte pasta. Doe een laagje in een grote ovenschaal. Dan doe je de helft van de bechamelsaus erover en een beetje kaas. Dan het laatste beetje pasta en je eindigt met de bechamelsaus die over is en kaas. Even in de oven op 200 graden Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten