Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mama’s kippenboullion

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bak de stukken kip in de olie, wees niet te zuinig met de olie want je gaat er nog heel wat water bij doen. Daarna saffraan en zout toevoegen. Als ze goudbruinig aangebakken zijn doe je er de peper, kemmoun en paprikapoeder bij.

Het is lekker als je de peper goed proeft, dus dat het beetje pittig wordt en als je de komijn (komijn) goed proeft. Sowieso kruiden naar smaak: als je eerst minder doet kan je er altijd nog wat bij doen als het nog aan het koken is. Pas wel op; kruiden die niet eerder zijn meegebakken maar direct in water worden gedaan, zijn sterker van smaak. Niet te veel paprikapoeder gebruiken, het liefst haal je deze weg en gebruik je die gele kruiden? Ik weet niet hoe het heet, wij zeggen in het berbers akkeshoth awragh (gele stok) maar ja :p.

Houdt de boullion helder en geel, paprikapoeder kan het rodig maken als je te veel gebruikt.

Even de kip en kruiden aanbakken. Water erbij tot de pan niet te vol is en goed laten sudderen. Hoe langer het kookt hoe lekkerder het wordt.

Succes.

Geencam, geen digi cam = geen foto

Mobiele versie afsluiten