Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Manti

Manti

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak eerst het deeg. Laat het dan op het aanrecht 10 minuten rusten. Ondertussen kruid je het gehakt en ga je die even in de pan rul bakken. Ongeveer 5 minuten. Daarna ga je het deeg uitrollen in een hele dunne lap. Werk steeds met bolletjes dat is makkelijker. Snijd uit die lap allemaal vierkantjes.

Leg een vierkantje voor je neer, doe er een kleine beetje gehakt op, en druk hem dan met alle vier kanten tegelijk dicht. Plak het goed aan elkaar, met een beetje water. Zo werk je alles af. Daarna ga je de manti koken. Kook water met een beetje zout en laat de manti ongveer 10 min koken. Kan ook meer of minder, je moet zelf proeven wanneer het goed is.

Maak dan het sausje. Je perst een teen knoflook uit boven de yoghurt en roert daar wat verse muntblaadjes doorheen. Dan doe je in de pan wat boter met de tomatenpuree, laat je dat een beetje smelten en dan doe je eerst de manti op een bord, dan het yoghurtsausje en dan de tomatenpuree

Mobiele versie afsluiten