Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Manti

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Deeg:

Doe de bloem in een bak en maak er een kuiltje in. Doe het ei erin en een beetje zout en strooi terwijl je kneedsteeds wat water in tot het een goed en soepel deeg is. ( niet plakkerig of droog) Dek het af en laat dit 10 minuten rusten.

Rul het gehakt en kruid dit met zout en zwarte peper.

Bereiding mant:

Snijd het deeg in stukken. Je begint met 1 stuk en opend deze rollend met een deegroller tot een flinterdunne (ongeveer 1 milimeter) grote rond...... Deze snijd je eerst in de lengte in dunne banen van een cm of 1.5 en daarna in de breedte op dezelfde manier. Daarna vul je de kleine vierkantjes met een klein beetje gehakt. Je knijpt de puntes naar elkaar toe en legt ze op een bord waar bloem op ligt. Dit doe je allemaal zo.Als je alle manti gevormd heb zet je een pan water doe er wat zout in en een bouilonblokje en doe de manti erin en kook de manti gaar zo'n 20 min. proef even of het gaar is anders nog iets langer laten koken. Als ze gaar is giet je de manti af in een vergiet. Leg ze daarna in een diepe bord of schaal...

Sausje:

Doe in pannetje roomboter en voeg hier kirmizi biber (rode peper of paprikpoeder) (geen hete) aan toe en roer dit goed door. Knijp 2 teenjes knoflook uit en doe hie yoghurt bij en een snufje zout. Strooi de yoghurt over de manti heen en daarna de boter met peper..

Mobiele versie afsluiten