Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mariakoekjes

Mariakoekjes

Heerlijke mariakoekjes met noten, dadels en vijgen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Begin:

Je doet de mariakoekjes in een blender en maalt ze fijn tot je helemaal geen brokje meer over hebt dan doe je het in een kom, en ga je de boter smelten tot die waterig word en ga je het toevoegen aan de gemalen koekjes je maakt af en toe een kneed beweging tot je ziet dat de koek niet meer uit elkaar valt dan doe je alles in de schaal en maak je het plat tot het een groote koek word.

Nu ga je de studentenhaver een beetje grof maken in de blender 1 tot 2 keer kort draaien niet te fijn maken je snijdt de dadels in kleine stukjes en de vijgen ook strooi alles op de koek in de schaal en verdeel het nu voeg je alleen nog de gecondenseerde melk toe van (nestle) over het geheel niet te veel alleen tot je ziet dat alles vast zit dan doe je het voor een kleine 20 min in de over tot je ziet dat de nestle een beetje goudbruin word haal het eruit en laat je het afkoelen dan doe je het in de koeling zo lang mogelijk tot je ziet dat de nestle goed vast zit en snij je de koek in blokjes en klaar met een heerlijk kopje koffie.

Mobiele versie afsluiten