Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaans brood

Marokkaans brood

Marokkaans brood, lekker zacht. Het is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Vooral lekker bij traditionele Marokkaanse gerechten zoals Tajine en marmita.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe een klein beetje water bij gist en suiker en meng het heel goed. Daarna doe je zout en meel erbij en doe je tijdens het mengen steeds beetje water bij. Je hoeft het niet heel goed te Kneden nog.

Laat het dan 10 minuten rusten. Kneed het deeg dan met de hand heel goed of met kneedmachine tot je brooddeeg dik genoeg is. Het mag nog een Beetje plakkerig zijn. Hoe plakkerig het deeg hoe luchtiger jou brood. Maar laat het niet vloeibaar zijn want dan kun je geen brood vormen.

Laat het Een uur rijzen.

Na het rijzen deel je het deeg in 2 of 3 stukken. Ligt eraan hoe groot je je brood wilt. Je maakt voorzichtig een bol en rolt het in griesmeel. Daarna vorm je brood van 1 cm dik ongeveer. Leg het op doek en dek het af met een andere doek. Laat het weer een uurtje rijzen.

Je verwarmt de oven dan op 250 graden. Je draait voorzichtig een brood op de bakplaat en maak je een gaatje in het midden. Bak het tot het goudbruin word. 

Mobiele versie afsluiten