Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes Maakouda

Heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes Maakouda

Deze heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes Maakouda zijn simpel te maken en weer een leuke variatie met aardappels. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie, moet je wel voor twee dingen zorgen:

Ik maak ze simpel met aardappel, ui en kruiden. Maar je kunt er ook nog paprika aan toevoegen als je wilt. Ik serveer ze met sperzieboontjes op z’n Marokkaans (roerbakken met knoflook, peper, komijn en peterselie) en kip of vlees.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappelstukken in water met zout gaar, giet goed af en stamp fijn (geen boter of melk toevoegen!!). Meng het ei erdoor. Je krijgt zo een stevige puree, maak hem vooral niet te fijn en voeg geen vocht toe. Fruit de ui met de knoflook en kruiden en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng goed door elkaar en laat afkoelen.

Stap2

Maak er dan koekjes van, haal door de bloem en bak in een laag olie aan beide kanten goudbruin.

Mobiele versie afsluiten